Banner

WiFi netwerken dekking meten

Wat is wifi? Alles over wifi netwerken en draadloze communicatie. Wifi analyse via pc.Laptops, smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken in ons dagelijks bestaan. Al deze apparaten werken draadloos via het mobiele 3G/4G wifi netwerk. Maar wat is wifi eigenlijk? Waarvoor kun je wifi gebruiken? Hoe weet je of je wifi dekking goed is? We leggen het u graag uit.
 

Wifi netwerken: wat is wifi?

Wifi netwerken zijn draadloze datanetwerken, die werken volgens de internationale standaard IEEE 802.11I. Wifi wordt ook wel draadloos ethernet genoemd. Producten die volgens deze standaard werken maken gebruik van radiofrequenties in de 2,4GHz- en/of 5,0GHz-band die onder voorwaarden zonder licentie gebruikt mogen worden.

Wifi draadloos netwerk

Een draadloos netwerk is een computernetwerk of telefoonnetwerk waarbij de aangesloten apparaten niet via fysieke koperen kabels of glasvezelkabels communiceren, maar via elektromagnetische straling, zoals radiosignalen of licht. De belangrijkste draadloze netwerk technologieën zijn:

  • Lokale netwerken: IrDA, Bluetooth en wifi
  • Mobiele netwerken: GPRS/ EDGE, UMTS / HSDPA, HSDPA+ / 4G

WiFi dekking meten

Om ervoor te zorgen dat draadloze netwerken een juiste dekkingsgraad bieden, is het noodzakelijk om voordat de installatie plaatsvindt, een wifi dekkingsmeting uit te voeren. Connectica Project Force beschikt over de juiste tools om een wifi dekkingsmeting uit te voeren en middels een vlekkenplan in kaart te brengen waar het beste de wifi access points gemonteerd kunnen worden.

Wifi dekking vergroten

Het is goed mogelijk om een zwak, slecht bereik of ontvangst van een draadloos wifi router te verbeteren en de wifi dekking te vergroten. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en stoorzenders raden wij u aan te starten met een site survey.

Wifi installatie bedrijven

Wij installeren wifi netwerken voor bedrijven en instellingen. Ons portfolio voorziet in verschillende access points conform de laatste WLAN standaarden en afhankelijk van uw keuze, geschikt voor 2,4GHz en 5GHz frequenties. Ook zijn er acces points die speciaal ontworpen zijn voor buitengebruik of barre omgevingen. Denk maar aan een wifi dekking voor op schoolpleinen, koelruimtes van supermarkten, bedrijventerrein en campussen. De access points zijn allemaal geschikt voor PoE (Power-over-Ethernet) maar kunnen uiteraard ook met een adapter worden gevoed. Onze indoor, outdoor en richtantennes zijn in diverse varianten beschikbaar.

Wifi dekkingsmeting laten uitvoeren?

Zoekt u een leverancier met verstand van wifi zaken? Connectica Project Force biedt u wifi hulp. Wij doen dekkingsmetingen, site survey's en installatie en onderhouden van uw wifi netwerk. Wilt u binnenkort ook beschikken over een volledig dekkend en betrouwbaar draadloos wifi netwerk? Bel ons voor een telefonisch wifi advies: 088 612 54 83.

Vraag direct een offerte op >