Banner

Data netwerk bekabeling performance onderzoek voor ArchiLogiQ

Cat5e, bekabeling onderzoek, bekabeling advies, bekabeling test, performance netwerk bekabeling, UTP

Vorige maand heeft Connectica in opdracht van ArchiLogiQ eenCat 5E. data netwerk bekabeling performance onderzoek verrricht voor een van hun klanten, een internationaal georiënteerd import en export bedrijf in banden voor personenwagens, bestelwagens, SUV, 4x4 en havenvoertuigen.


Opdracht

Metingen en analyse voor een foutloos netwerk

Vanwege performance issues van het kabelnetwerk is Connectica door ArchiLogiQ gevraagd diverse metingen en analyse bij De Klok Banden B.V. in Oud-Beijerland uit te voeren, de netwerk bekabeling in het pand te controleren op eventueel aanwezige fouten en te controleren of de aanwezige bekabeling voldoet aan de minimale vereisten voor Cat5e. 
 

CAT5e of CAT6a standaard

Op basis van de gekozen UTP standaard voor datanetwerken, zoals CAT5e of CAT6a, zijn de minimale eisen waaraan de bekabeling dient te voldoen bekend. Aan de hand hiervan is de - in dit geval CAT5e - bekabeling getest en de meetwaarden vergeleken met de minimale eis. 

Het onderzoek is gestart bij de patchkast. Vervolgens is het onderzoek verplaatst naar enkele werkplekken, waar problemen met de snelheid zijn ondervonden. De resultaten van de metingen, geven een goed beeld over de betrouwbaarheid van het datanetwerk. 

Bekabeling advies

Connectica heeft advies uitgebracht met betrekking tot de aangesloten patchkabels, Thin Clients, wandgootaansluitingen, patchkabels, poort survey, Gigabit switches, werkplek snelheden (maximaal 100 Mbps verbinding), hub’s/switches in het netwerk, aansluitmogelijkheden op de wandgoot, vervangen van switches, aansluitingen verhuizen en verplaatsen van hubs en switches.

Wilt u ook uw Cat5e bekabeling testen, of heeft u ander netwerk advies nodig? Bel ons 088 612 5483, of vraag info aan via de mail.

 

Lees meer over data- en communicatienetwerken >

Overige referenties

Data netwerk bekabeling performance onderzoek voor ArchiLogiQ

Samenvatting

ExpertiseData- & telecommunicatie
Dienstverlening
DisciplineTelecommunicatie infrastructuur
OpdrachtgeverArchiLogiC

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Hilde van Leenen, Marketing & Communicatie
06 26980330 of .(JavaScript must be enabled to view this email address)