Banner

Bart de Gier wint Connectica Open

Het Connectica Open tennis toernooi is gewonnen door Bart de Gier. Hij pakte afgelopen Paasweekeinde de eerste heren enkelspel titel van het seizoen van Botic van de Zandschulp. Traditiegetrouw is deze eerste gravel wedstrijd van het seizoen gespeeld op de tennisbanen van Arthur Hoorn in Beverwijk. Op deze winderige finaledag prolongeerde Kim van der Horst haar titel in het dames enkelspel.  's Middags zijn ook de dubbelspelen gespeeld. Ook werd er deze editie het Connectica Open jeugddoernooi gespeeld, van organisator Sidney de Boer, met veelbelovende aanstormende talentjes.. 

Programma finaledag Connectica Open (1e Paasdag)

Zondag 27 maart 2016 stonden de volgende wedstrijden op het programma:

  • 10.30 uur DE Femke Reinhard - Kim van der Horst
  • 12.00 uur HE Bart de Gier - Botic van de Zandschulp
  • 13.00 uur DD Charlotte van der Meij - Nicky van Bakel - Kim van der Horst / Gaby Beelen
  • 14.00 uur HD Sidney de Boer / Botic van de Zanschulp - Zen Zijlstra / Jeroen van der Ven
  • 15.30 uur GD Dominique Karregat / Sidney de Boer - Jake Mak / Femke Reinhard
     

Verslag dames enkelspel tussen Femke Reinhard en Kim van der Horst

Kim begon goed aan de wedstrijd tegen Femke. Met een goede verdediging met afwisselde doorgeslagen ballen pakte zij een 2-0 voorsprong. In de volgende twee games kwam steeds Femke als eerste op gamepoint. Maar vaak door onnodige fouten gingen deze games toch naar Kim. Na opnieuw een lange game die naar Femke ging, veranderde het spelbeeld echter niet. Kim bleef goed verdedigen en counteren en Femke wisselde scorende ballen met fouten af (6-1). In de tweede set leek Femke goed te starten door op 40-15 te komen. Maar ook die game ging naar Kim. In Femke haar volgende servicegame kwam zij op 40-0 voor. Ook die game ging uiteindelijk naar Kim. Kim liep hierna uit naar 5-0 en prolongeerde met 6-1 haar titel.

Verslag dames dubbel: Charlotte van der Meij en Nicky van Bakel tegen Kim van der Horst en Gaby Beelen

Charlotte en Nicky speelde drukvol van achteruit. Daarnaast sprongen zij ook veelvuldig in bij het net en wonnen dan ook afgetekend met 6-1,6-2 van Kim en Gaby.

Verslag heren dubbel: Sidney de Boer en Botic van de Zanschulp tegen Zen Zijlstra en Jeroen van der Ven

Botic en Sidney hadden meer druk vanuit de rallies en bij het net. In de tweede set klampten Zen en Jeroen aan door de netspelers hard vanaf de baseline te bestoken. Uiteindelijk waren de volleykwaliteit van Sidney en Botic voldoende voor de winst.

Verslag gemengd dubbel: Dominque Karregat en Sidney de Boer tegen Femke Reinhard en Jake Mak

Jake en Femke waren vaster in hun patronen en in hun spel. Hierdoor trokken zij uiteindelijk het meest de games naar zich toe en pakte de GD titel.

In zijn slotwoord memoreerde organisator Ronald deze laatste titel als het speciale van het toernooi. Het Connectica Open vindt zijn oorsprong in het gemengd dubbel. Daarom is deze titel van grote waarde.Verder bedankte Ronald Arthur en Yvonne Hoorn voor hun gastvrijheid en het klaar hebben van de banen. Met het gelijktijdig spelen van wedstrijden voor het Connectica Open jeugdtoernooi van organisator Sidney de Boer was het een zonnige en mooie slotdag.

Bart de Gier wint Connectica Open

Samenvatting

TagsConnectica Open, Bverwijk, Arthur Hoorn, tennis toernooi, gravel, buitenbanen, pasen, wedstrijd, Bart de Gier, Kim van der Horst
CategorieConnectica Open, Bverwijk, Arthur Hoorn, tennis toernooi, gravel, buitenbanen, pasen, wedstrijd, Bart de Gier, Kim van der Horst
Aanmaakdatum29 maart 2016

Meer informatie

Voor meer informatie over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met:

+31 (0)88 612 5483