Banner

Aanleg van snel internet glasvezel in Brabants buitengebied van start

Vanaf september 2016 start Mabib met de aanleg van een glasvezelnetwerk naar 35.000 woningen in het buitengebied. Binnen een paar jaar kan iedereen die in het Brabantse buitengebied woont en geen kabel heeft, snel internet krijgen via glasvezel. Aannemers Van Gelder en WV Telecom zullen samen in opdracht van Mabib het glasvezelnetwerk realiseren. Connectica is als binnenhuisbekabeling expert betrokken bij het project.

Waarom is de binnen bekabeling ook belangrijk?

Het afsluiten van een nieuw abonnement bij een nieuwe service provider met snel internet is ook een goed moment om de binnenhuisbekabeling te vernieuwen. Ongeveer 30 procent van de Nederlanders heeft al glasvezel thuis. Toch blijven veel huishoudens en bedrijven problemen ondervinden met de internetverbinding, vanwege de infrastructuur van het huis. Mensen krijgen glasvezel binnen, maar hebben op de eerste of tweede verdieping vaak toch een slecht signaal. Daar is zijn wel oplossingen voor: versterkers versterken alleen het verzwakte signaal, Powerline-adapters leveren vaak geen betrouwbare verbinding en CAT-bekabeling is in bestaande woningen niet handig. Connectica adviseert daarom om wifi-punt aan te leggen in elke ruimte van het huis. Zo beschikt u snel over een betrouwbare binnenshuis verbinding. 

Projectplanning aanleg glasvezelnetwerk

Vanaf september 2016 start Mabib met de verglazing van het buitengebied in Noord-Brabant. Voor de bouw delen we het totale buitengebied van 35.000 woningen op in twee fases van elk 1 jaar.

Tijdens fase 1 zal het glasvezelnetwerk worden aangelegd in twee bouwstromen die tegelijkertijd plaatsvinden:

 • In bouwstroom 1 wordt het glasvezelnetwerk aangelegd in Bernheze, Schijndel, Landerd, Vught, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Oss, Sint Michielsgestel, Uden, Veghel, Sint-Oedenrode, Boxtel en Heusden.
   
 • In bouwstroom 2 wordt de bouw gerealiseerd in Cranendonck, Asten, Deurne, Someren, Nuenen, Eindhoven, Helmond, Geldrop-Mierlo, Laarbeek, Gemert-Bakel, Son en Breugel, Best, Valkenswaard en Veldhoven.

Vanaf september 2017 is de aanleg van het Mabib glasvezelnetwerk in de buitengebieden gepland voor de volgende gemeenten in twee tegelijk startende bouwstromen:

 • In bouwstroom 3 wordt het glasvezelnetwerk aangelegd in Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem en Zundert.
   
 • In bouwstroom 4 wordt de bouw gerealiseerd in Dongen, Eindhoven, Gilze en Rijen, Goirle, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.
   
 • Tenslotte zullen vanaf het tweede kwartaal in 2018 in bouwstroom 5 de bouwwerkzaamheden beginnen in het buitengebied van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

De werken in bouwstromen 3, 4 en 5 zijn gepland om eind 2018 afgerond te zijn.

Doe de postcodecheck

Op de website van Mabib kan iedereen in Brabant via een postcodecheck kijken of hij of zij in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting. Woont u in de buurt en bent u enthousiast over glasvezel? Dan kunt u zich via hun website ook aanmelden als ambassadeur.

Aanleg van snel internet glasvezel in Brabants buitengebied van start

Samenvatting

Tagsglasvezel buitengebieden Brabant, Mabib, Van Gelder, VW Telecom, snel internet Brabant
Categorie
Aanmaakdatum28 juni 2016

Meer informatie

Voor meer informatie over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met:

Peter van Leenen,
+31 (0)6 53155331 of .(JavaScript must be enabled to view this email address)